vrijdag 29 maart 2024

Nederlanders Europees kampioen Drag Race

Gert-Jan Laseur (foto onder) is op Santa Pod Europees kampioen geworden in de Pro Stock Bike-klasse. Een vierde plek in de laatste race van het seizoen was daarvoor voldoende. De wedstrijd werd gewonnen door Fredrik Fredlund, de voornaamste tegenstander van Laseur. De titel kwam echter niet meer in gevaar. Het is de eerste keer dat een Nederlander deze klasse op zijn naam weet te schrijven. In de Super Twin-klasse won Martijn de Haas zowel de laatste race van het seizoen als de titel.

Herman Jolink moest in het Deense Mosten genoegen nemen met een derde plek in de Super Twin Top Gas. In de finale stonden de Deen Frederik Schack en de Duitser Jorg Lymant, waarbij de lokale favoriet de strijd won door een 4,697 seconden te noteren. Jolink kwam in zijn halve finale tot 5,469 seconden met een eindsnelheid van 206,90 km/u. In de eindstand eindigde de Ducati-man als tweede, achter kampioen Schack.

Foto’s: Remco Scheelings