vrijdag 19 april 2024

Negen pittige stellingen voor Michael en Bo in nieuwe MOTO73

Bo deed het op Brno en de Red Bull Ring, Michael op Suzuka en Misano. Waar we het over hebben? Vooraan rijden in een wedstrijd die meetelt voor een wereldkampioenschap. Dat vooraan rijden staat centraal in één van de negen pittige stellingen die we Michael van der Mark en Bo Bendsneyder in de nieuwe MOTO73 voorleggen. Maar omdat we de beroerdste niet zijn, geven we de eerste stelling bij hoge uitzondering prijs op MOTOR.nl. Alleen al om te laten zien hoe knap het was wat Bo en Michael onlangs – en in het geval van Bo zelfs gisteren – voor elkaar kregen.

Stelling: Het grote publiek heeft geen idee hoe moeilijk het is om vooraan in het WK te rijden.

Bo Bendsneyder: ‘Absoluut waar. Je ziet duidelijk dat er een soort gewenning aan het optreden is. Een paar jaar geleden leek het onmogelijk dat er een Nederlander in de top van zowel het WK Superbike als de Moto3 mee zou doen. De verschillen aan kop zijn echt zo klein. Als Michael 0,2 tot 0,3 seconde sneller is, zit hij erbij. Kijk maar naar Misano. In de Moto3 is de groep aan de kop nog veel groter. Alles moet daarom kloppen; de motor, de man en de omstandigheden. Het is overigens wel logisch dat niet iedereen inziet hoe lastig het is, want lang niet iedereen weet hoeveel wij bijvoorbeeld trainen buiten de tijd op het circuit.’

Michael van der Mark: ‘Daar ben ik het zeker mee eens. Velen denken dat een aantal snelle ronden rijden in de training net zo gemakkelijk is als op kop zitten, maar in de wedstrijd heb je te maken met een hele andere spanning. Geen stress, meer een soort van enthousiasme. Het is ook echt iets waar je aan moet wennen en dat merkte ik op Misano dit jaar. In 2014 had ik in het WK Supersport er geen problemen mee omdat ik toen veel vaker aan de leiding lag.’

De andere acht stellingen kun je lezen in MOTO73 editie 17! Nog geen abonnee? Je kunt de nieuwe editie hier los bestellen. Wil je een abonnement? Bekijk de verschillende abonnementen hier en mis geen enkele editie meer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen