dinsdag 23 april 2024

Nieuw: de Ducati 1299 Panigale

Tja, een verrassing kunnen we het niet meer noemen, maar indrukwekkend is -ie zeker! Ducati brengt een 1299 Panigale en dat betekent maar liefst 1285cc. Pfoeh! Nog indrukwekkender zijn de cijfers, want de dikke tweecilinder braakt maar liefst 205 pk uit en 145 Nm! En dat bij een drooggewicht van 166 kilogram, bizar. Ducati heeft de vermogenswinst optimaal uitgebuit door de boring van de cilinder dikker te maken en doet dus geen enkele concessie aan het superquadro-principe.

Naast de nieuwe paardenstal brengt Ducati ook nog wat nieuwe elektronische snufjes. Zo is bochten-ABS aanwezig en een nieuwe gyroschopische meet-unit moet alle elektronica, zoals tractiecontrole, nóg beter laten werken. Ook brengen de Italianen een quickshifter waarmee je zonder koppeling zowel op- als terug kunt schakelen. 

Het rijwielgedeelte is iets scherper geworden door onder andere een wat scherpere balhoofdhoek. Verder komt deze nieuwe Panigale in meerdere edities op de markt, met verschillende veerelementen en andere exotische onderdelen voor de duurdere uitvoeringen.

En we hebben met deze 1299 trouwens niet te maken met een WSBK-homologatiemodel, want de grens voor tweecilinders binnen dat kampioenschap ligt op 1200cc. Ducati brengt dan ook een vernieuwde Panigale R, een ‘gewone’ 1199 met alle nieuwe elektronica en dus klaar voor de strijd in het World Superbike-kampioenschap. Maar, nog belangrijker: ook deze 1199 Panigale R heeft 205 pk en dat bij 195 rijklare kilo’s!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen