donderdag 28 maart 2024

Nieuwe Africa Twin in 2016 in productie

Weet je het nog, dat Honda dit prototype aan ons voorstelde? Nou, dat blijkt dus veel meer dan zomaar een prototype. Shinji Aoyama, hoofd van Honda’s ontwikkelingsdivisie, heeft namelijk tegen het Engelse Motorcycle News bevestigd dat de ‘True Adventure’ in 2016 in productie gaat. Nog dit jaar zal Honda het model in uiteindelijke productieversie laten zien en de technische gegevens presenteren.

Honda had dit model eigenlijk al dit jaar op de markt willen brengen, maar de ontwikkelingsafdeling draait al vele overuren om andere modellen aan te pakken. Daardoor heeft deze nieuwe Africa Twin een jaartje vertraging opgelopen. Honda blijft trouwens tegenspreken dat de True Adventure écht geen opvolger van de Africa Twin is. Ze hebben natuurlijk een punt omdat de motor geen V-twin maar een paralleltwin aan boord heeft.

Toch zal het vergelijk met de Africa Twin nog vaak gemaakt worden omdat deze Adventure eindelijk weer eens een échte allroad blijkt te zijn. Met een 21-inch voorwiel en bulletproof design zet Honda weer een echte globetrotter neer. En het 1000cc-motorblok is wat je noemt fors. Dit blok is tevens geschikt voor Honda’s DCT-systeem. Natuurlijk voegt Honda ook moderne elektronica toe zoals tractiecontrole. Dit zal een moderner systeem zijn zoals we nu op Honda’s zoals de VFR800F en Crosstourer zien.

 

[justified_image_grid ids=21262,21263,21264,21265]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen