donderdag 18 april 2024

Nogmaals Bayliss van start in WK Superbike

Er was een kans, maar stiekem hadden we eigenlijk verwacht dat de verrassende deelname van Troy Bayliss tijdens de openingsronde van het WK Superbike een enkel optreden van de drievoudig wereldkampioen zou zijn. Niet dus! De 45-jarige Australiër kruipt namelijk ook op de Ducati Panigale R tijdens de tweede ronde, op het Chang International Circuit in Thailand. Daar zal Bayliss wederom de teamgenoot van Chaz Davies zijn bij het Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team. De races vinden plaats op zondag 22 maart. Acht dagen later bereikt Bayliss de leeftijd van 46 jaar. Davide Giugliano zal overigens nog een behoorlijke tijd aan de zijlijn moeten staan. Verwachting is dat hij pas tijdens de vijfde ronde op Imola weer fit genoeg is om de Panigale R te rijden. Wie zijn vervanger zal zijn op Aragón en Assen is nog niet bekend, maar wij hopen uiteraard dat Bayliss ook de eerste Europese rondes zal doen.

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen