donderdag 28 maart 2024

Norton en studenten; de toekomst

Stuart Garner (CEO van Norton) liep al een tijdje met het plan rond om een opleidingsinstituut te starten waar jonge enthousiastelingen (16-18 jaar) alles kunnen leren over de motorindustrie. De achterliggende gedachte is dat Garner de Britse motorindustrie wil laten floreren zoals in de vorige eeuw. Het goede nieuws is dat de Britse overheid het plan heeft omarmd en steun heeft toegezegd, hiermee gaat de British Motorcycle Manufacture Academy (BMMA) officieel van start.

Norton zet zijn fabrieksdeuren open voor de werkstudenten om ze een goede leeromgeving te bieden. De studenten gaan dus aan het werk bij Norton om zo alles aspecten van de motorindustrie te ervaren en tegelijkertijd verdienen ze een bescheiden boterham.

Garner zegt daarbij ook eerlijk dat hij langs deze weg een duurzame toekomst voor Norton wil creeëren en het merk te laten groeien. 

Wij hopen dat dat inderdaad het geval is en dat de productie van Norton’s zo groot wordt dat ze ook gewoon in Nederland te koop zijn. Tot nu toe is een Norton in Nederland nog een zeldzaamheid en bleek Norton als fabrikant niet de meest betrouwbare partner.    

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen