vrijdag 29 maart 2024

Oplaadpunten voor e-rijders

Afgelopen weekend werd op TT-Circuit Assen de derde race van de TTXG eGrand Prix verreden. Jasper Iwema mocht zo’n elektrische racemotor tijdens dit event uitproberen. Doordat de batterij het niet de hele race volhield, kon hij een podiumplaats helaas op zijn buik schrijven.

Waarschijnlijk heeft dit bij de gemeente Assen een lampje doen branden. Want er komen diverse oplaadpalen in Assen, zodat je je elektrische voertuig snel en gemakkelijk kunt opladen. De Stichting E-laad betaalt, plaatst en onderhoudt de oplaadpunten. De gemeente verzorgt de inrichting van de parkeerplaats, de handhaving en de lokale wetgeving. Zo sta je in ieder geval rond het TT-Circuit nooit meer zonder stroom met je e-bike!

Stichting E-Laad gaat maximaal 10.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen realiseren tussen nu en 2012. De komende drie jaar is een proefperiode, waarin de stichting samen met gemeenten, elektrische e-rijders en andere partners ervaring gaan opdoen met het opladen en de oplaadpunten.

De foto onder het bericht is door RTV Assen gemaakt. Op de foto staat de Asser wethouder Langius (links) en de heer Caron, directeur van de Stichting E-laad.
Foto naast bericht: Racesport.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen