vrijdag 29 maart 2024

Paul Friedrichs overleden

Vandaag wordt in het Duitse Erfurt de laatste eer bewezen aan voormalig motorcross-wereldkampioen Paul Friedrichs, die vorige week donderdag op 72-jarige leeftijd overleed. Ondanks alle beperkingen van het strenge Oostblok-regime van de (voormalige) DDR wist de uit Mecklenburg afkomstige Friedrichs zich op te werken tot een van de meest succesvolle GP-coureurs van de jaren zestig. Van 1966 tot en met 1968 behaalde hij drie opeenvolgende wereldtitels in de 500cc-klasse. Als fabrieksrijder bij CZ was Friedrichs ook de eerste coureur die met een tweetaktmachine een wereldtitel in de 500 cc klasse behaalde. Naast ontelbare overwinningen in het WK motorcross, behaalde hij ook diverse medailles met het Oost-Duitse Zesdaagse-team.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen