donderdag 28 maart 2024

Pedrosa wint MotoGP van Japan

Dani Pedrosa heeft de MotoGP van Japan gewonnen. De Spaanse rijder van Repsol Honda bleef op het circuit van Motegi landgenoot Jorge Lorenzo ruim zeven seconden voor. Klassementsleider Casey Stoner, teamgenoot van Pedrosa werd derde. De Australiër was van pole position vertrokken en leek onbedreigd af te gaan op de overwinning. Door een fout viel hij echter terug, waarna hij zich alsnog op het podium knokte.

Voor Valentino Rossi duurde de GP slechts twee bochten. De Italiaan kwam in aanraking met Lorenzo en ging samen met Ben Spies onderuit. Spies kon zijn weg voortzetten en werd zesde, Rossi moest opgeven. Stoner behoudt door zijn derde plaats de leiding in het klassement. Hij kan in de volgende race op 16 oktober op het circuit van Philip Island in zijn thuisland Australië voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel pakken.

In de 125cc-klasse was Johann Zarco eindelijk de beste. De Fransman hield klassementsleider Nicolas Terol en Hector Faubel achter zich. In het WK-klassement heeft Zarco nog 31 punten achterstand op Terol. Jasper Iwema eindigde in Japan op dertiende plaats. De Nederlander staat nu negentiende in de strijd om de wereldtitel.

De Moto2-race werd gewonnen door Andrea Iannone. De Italiaan bleef de Spanjaard Marc Marquez en de Zwitser Thomas Lüthi voor. In het WK-klassement heeft Marquez nu de leiding. Hij houdt Stefan Bradl uit Duitsland net achter zich. Het verschil tussen beide rijders is een punt.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen