donderdag 28 maart 2024

Pedrosa zegeviert op Jerez

MotoGP
Dani Pedrosa heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Het werd een een-twee finish voor het Repsol Honda team nadat Marc Marquez in de laatste bocht Jorge Lorenzo voorbij stak.

Lorenzo was de te kloppen man dit weekend, zaterdag op zijn verjaardag pakte hij de pole positie. Aan het begin van de race pakte Pedrosa de leiding, maar Lorenzo nam meteen de leiding terug. In de zesde ronde van de wedstrijd was het dan toch Dani Pedrosa die Lorenzo voorbij stak. De Honda rijder handhaafde een regelmatig tempo en pakte zijn eerste overwinning sinds Valencia. De top vijf werd compleet gemaakt door Valentino Rossi en Monster Yamaha Tech 3 rijder Cal Crutchlow.

Moto2
Waar het Dani Pedrosa was die zijn eerste overwinning van het seizoen pakte, was het Esteve Rabat die zijn eerste overwinning uit zijn carrière pakte. Met de winst op het circuit van Jerez nam Rabat ook de leiding in het klassement. Voormalig klassementsleider Scott Redding kwam als tweede over de finish, de derde plek op het podium werd ingenomen door Pol Espargaro. Bij het uitgaan van de rode lichten hield Rabat het voordeel ten opzichte van Redding. Hij leek een makkelijke overwinning voor Rabat, ondanks de druk van zijn thuispubliek, en het gat tussen de achtervolgers werd groter naarmate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk kwam hij met een voorsprong van vier seconden over de finish.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen