vrijdag 19 april 2024

Prijzen Kawasaki Ninja 650 en Z650 bekend

Tijdens de Intermot gaf Kawasaki op de stand de geheel nieuwe Ninja 650 (foto boven) een prominente plek. Met het uitsterven van de supersport proberen de fabrikanten op creatieve wijze nieuwe invulling te geven aan het ‘sportieve middensegment’. Zo ook Kawasaki. Over de ZX-6R hoorden we niets meer. Later wisten we waarom. Kawasaki liet de ZX-6R stilletjes van het toneel verdwijnen. Een nieuwe en kleine Ninja ziet in 2017 het daglicht. Wat gaat hij kosten en wanneer is hij verkrijgbaar? Vanaf januari is hij voor €8.299 te koop. Later op de EICMA introduceerde Kawasaki de Z650 (foto boven). Deze lichte naked is het kleine broertje van de zwaardere Z’s. Het ging hier eigenlijk om een herintroductie, de Z650 bestond vroeger wel naast de andere Z-modellen. Vandaag de dag maakt hij zijn rentree als de vervanger van de populaire ER-6n. Hiervan verkocht Kawasaki in de laatste 12 jaar 150.000 stuks. De fabrikant verwacht dat de kleine Z het ook erg goed zal doen. Vanaf januari is hij te koop voor €7.799

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen