zaterdag 20 april 2024

Primeur: Honda Bulldog

Nu de halve wereld ineens oude motofietsen kaal maakt en voorziet van aluminium spatborden en noppenbanden voor die zo populaire streettracker stijl, is het niet vreemd dat ook de fabrikanten deze hype aangrijpen om iets nieuws neer te zetten.

Yamaha kwam met de XV950 en SR400 waarop we zelf onze lusten mogen botvieren, Honda is eigenwijs en bouwt alvast de volgende stap, de streettracker van morgen zeg maar.

De Bulldog is een conceptmodel dat volgende week voor het eerst aan het publiek getoond zal worden op de Tokyo Motorshow. gezien de vormgeving denk je in eerste instantie aan iets elektrisch maar uitlaat enzichtbaar onderblok laten je weten toch echt met een ouderwetse verbrandingsmotor van doen te hebben, een 400cc tweecilinder viertakt. En daarmee is meteen duidelijk dat deze motor vooral voor de Japanse markt bedoeld is, want alles boven 400cc is daar veel duurder in de verzekering.

De styling komt bekend voor van de Honda Zoomer, de industrieel vormgegeven scooter van Honda die je veel te weinig ziet rondrijden. Robuust en grappig eigenwijs. Het merk noemt de Bulldog een ‘Lovable Touring Partner’, waarmee de knuffelfactor wordt benadrukt. Een grappige, hippe en makkelijke gebruiksmotor met een laag zwaartepunt, een zithoogte van 730mm en 15 inch kleine, brede banden.

In compartimenten aan weerszijden van de tank zit bergruimte en zowel voor als achter zit een bagagerekje. Volgens Honda voor je kampeeruitrusting. De boodschap is duidelijk: de wereld verlangt naar basic en simpel motorrijden mag weer leuk zijn.

Geinig ding, we zijn benieuwd wat er uiteindelijk van overblijft.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen