zaterdag 20 april 2024

Radicale nieuwe Goldwing onderweg

Onlangs liet een hooggeplaatste bron bij Honda zich ontvallen dat we volgend jaar een nieuwe Goldwing krijgen. Op zich al interessant nieuws, maar wanneer je er eenmaal induikt wordt het alleen maar bijzonderder. Dat Honda deze week een mysterieuze video vrijgaf, voedt de interesse alleen maar.

Met de hastag WhatLiesBeyond kondigt Honda een nieuwe stap in een compleet nieuwe richting. We haken zelf maar in door te stellen dat die #WhatLiesBeyond over de radicaal andere Goldwing gaat. Hoe radicaal? Dat blijkt uit een aantal opgedoken patenttekeningen (zie galerij) wel. Zo krijgt de nieuwe Goldwing een bijzondere voorwielophanging, maar wat precies is nog niet duidelijk.

Het eerste gerucht sprak van naafbesturing, maar in de tekeningen zien we een girder-typevork maar een andere schets toont een soort springervoorvork. Hoe dan ook iets anders dan anders dus.

Dubbelop
Als je denkt dat het daarbij blijft, dan heb je het mis, want ook een stuurschakelaar zat tussen de tekeningen, met daarbij een duidelijke minus-knop die we herkennen als een DCT-schakelaar. An sich geen vreemde keuze, aangezien de eenvoud die het systeem met de dubbele koppeling met zich meebrengt perfect tot zijn recht kan komen op een machine als de Goldwing.

Hoe en wat rondom de aandrijving en verdere zaken blijven volledig ongewis hierin, maar onderstaande video verraadt dat we op 24 oktober meer zullen weten. De Tokyo Motor Show opent 27 oktober de deuren, dus waarschijnlijk verschijnt Honda’s nieuwe Goldwing daar voor het eerst en plain public.

Foto’s en video: USPTO, Honda en Motor.nl

[justified_image_grid ids=25155,25156,25157,25158]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen