Revolutionaire Suzuki aanstaande

Door Redactie in Nieuws, woensdag 30 Mei 2012 14:05
Gaan de Japanners een mokerslag uitdelen? m1fzdeus496x

Het zou zomaar kunnen en daarmee zou Suzuki in één klap een meesterzet doen. Was nog geen week geleden iedereen in rep en roer over een nieuw prototypeachtige Suzuki, in racetrim en zonder enig ander herkenbaar onderdeel. Toen werd al snel gefluisterd dat dit de nieuwe 2014-MotoGP-motor van Suzuki zou zijn. Dat zou heel goed uitkomen, want Suzuki had bij het terugtrekken uit de MotoGP toegezegd in 2014 weer terug te keren.

Welnu, dat kan nog steeds zo zijn, maar onze collega’s van het Japanse Young Machine gaan nu nog een stap verder. Zij beargumenteren namelijk dat we niet zomaar de nieuwe GSV-R1000, maar tevens een nieuwe GSX-R1000 zien. En dan wordt het interessant, want dat kan. Met de nieuwe CRT-reglementen is het toegestaan met productiemotoren in een prototyperijwielgedeelte aan de GP’s mee te doen.

Zou Suzuki dit nu combineren, dan maken ze direct een monsterslag. De ontwikkelingskosten kunnen worden gespreid en daardoor veel gemakkelijker worden terugverdiend. Ook kan de ontwikkeling veel beter op elkaar worden afgestemd. En omdat superbikes tegenwoordig ook al op rond de 200 pk zitten, hoeft de productiefiets niet eens zoveel teruggetuned te worden.

Bovendien komt dit de op straat hard nodige betrouwbaarheid zeer ten goede komen. En als laatste is het marketingtechnisch nog een gouden greep natuurlijk: een nieuwe GSX-R zou een stuk aantrekkelijker worden in de wetenschap dat die dezelfde krachtbron herbergt als de GP-racer.

Tags: 2014,

Gerelateerde artikelen