dinsdag 23 april 2024

Ritsma gaat Duke racen

Naast rijden op een Superbike gaat Rintje Ritsma (45) een nieuwe uitdaging aan op motorsportgebied. De viervoudig wereldkampioen allround op de schaats is door KTM gevraagd om deel te nemen aan het nieuw op te zetten kampioenschap, de 690 Duke Battle. Op verschillende circuits (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk) gaat men de strijd aan op gelijk materiaal, een voor de race geprepareerde KTM 690 Duke R. Op die manier heeft het Oostenrijkse merk vanaf volgend seizoen twee standaardklassen in het Nederlandse wegraceprogramma zitten. Naast de 690 Duke Battle waren dit jaar al KTM RC390’s op de baan te zien in de KTM RC390 Cup. Robert Schotman wist daar de titel te grijpen.

De beer uit Lemmer rijdt sinds 2009 mee in het ONK Dutch Superbike en stapte afgelopen seizoen over naar de Supercup100 in de OW Cup. Daar komt hij uit op een BMW S1000RR van De Hollandsche jongens, waar ook Jarco Grotenhuis voor rijdt. Volgend seizoen zal Ritsma zodoende een dubbel programma rijden. Eerder deze maand reed hij voor het eerst op de KTM 690 Duke R. Ritsma was onder de indruk. ‘Hij beschikt over verrassend veel raceplezier. De Duke stuurt super strak en je kunt er flink mee gummen. Daarnaast was ik enorm verrast over het brutale vermogen waarover deze motor beschikt. Deze klasse zal gegarandeerd close-racing opleveren.’ 

Foto: KTM

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen