vrijdag 29 maart 2024

Schuberth komt met nieuwe helm

Op de INTERMOT ging de C4 in première: de opvolger van de welbekende C3 Pro. Met een opvallend design en hoogwaardige functionaliteit zet Schuberth de geschiedenis van de systeemhelm in 2017 voort. De nieuwste telg van de helmenfamilie is volledig herzien. Grondslag daarvan zijn de vele tests in Schuberth’s Air & Acoustics lab, waar met behulp van een windtunnel de vorm van de buitenschaal aerodynamisch geoptimaliseerd werd. Ook aan de akoestiek werd de nodige aandacht besteed, met het oog op vermindering van windgeruis. 

Het lage gewicht van de glasvezel buitenschaal en de aerodynamische eigenschappen zorgen ervoor dat de C4 ook voor de sportieve rijder een uitkomst is. Mooi meegenomen daarbij is het anticondensvizier met zijn grote blikveld, zelfs als de rijder een sportieve zithouding aanneemt. Op het gebied van communicatie zit het met de C4 helemaal goed: twee speakers, een antenne en een microfoon zijn geïntegreerd. Tevens biedt de helm ruimte om eenvoudig het nieuwe SC1 communicatiesysteem (ontwikkeld met Sena) te bevestigen – plug & play! De C4 zal in het voorjaar van 2017 in 3 verschillende uitvoeringen (Uni, Legacy, Pulse) verkrijgbaar zijn, met een adviesverkoopprijs vanaf €649,95 en in de maatvoeringen XS – XXXL.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen