vrijdag 29 maart 2024

Slecht weer op komst

Gedurende avondspits vanavond komt er hier en daar al heel wat water naar beneden. Tot morgenmiddag kan het op plaatsen behoorlijk tekeer gaan en komt er in korte tijd een zwembad of wat uit de lucht vallen.

Mocht je dus straks de weg op gaan, houd dan – zeker in het zuidwesten – vast rekening met heel pittige buien. Voor morgen wordt het helemaal ellende, want het gevallen water zal dan voorlopig nog niet weg zijn en pas na het middaguur trekt het open. De ochtendspits kan dan ook – ondanks de schoolvakantie – behoorlijk druk uitvallen.

“Waar precies de meeste neerslag gaat vallen, is lastig te zeggen. Regionaal kunnen verschillen vrij groot zijn. Het lijkt erop dat het Rivierengebied of het noorden van Zeeland en Brabant de meeste regen krijgen”, aldus Wilfred Janssen, meteoroloog van Weerplaza tegenover MSN.com. “Vijftig millimeter; dat zijn vijf grote emmers water per vierkante meter, ruim tweeduizend badkuipen op één voetbalveld of zeventig zwembaden voor in de tuin op één voetbalveld. Best veel dus.”

Rond middernacht hebben we dan ook een piek van gemiddeld 4,8 millimeter per uur.

Na morgen
Donderdag krijgen we vervolgens een mooie, zonnige dag met niet onaardige temperaturen, maar vanaf vrijdag is de wisselvalligheid weer terug, maar zo slechts als morgen lijkt het voorlopig niet te worden.

Foto’s: ANP en Buienradar

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen