woensdag 17 april 2024

Sofuoglu: 400+ met de H2R

In Turkije zijn ze niet vies van een klein beetje testostoron-spelen. Kijk er dan ook niet vreemd van op dat de opening van een brug in het land reden is om een Kawasaki H2R tot over de 400 kilometer per uur te jagen. Piloot van dienst is Turks Supersport-racer Sofuoglu, uiteraard.

De uiterst succesvolle 600cc-coureur is de uitgelezen persoon om met de Kawasaki H2R de brug te openen. Een opening waar president Erdogan overigens ook acte de présence zal geven. De Izmit Bay Crossing-brug opent volgens planning de 30e van juni en dan vindt dus ook de recordpoging plaats.

Zelf voegt Sufuoglo graag nog even wat spanning toe aan het geheel, door te vermelden dat hij wel binnen dertig seconden aan de recordsnelheid moet komen, omdat Pirelli daarna niet kan garanderen dat de banden het houden. Spanning toevoegen is toch eigenlijk wel een eufemisme.

ORANJE TINTJE
Chauvinistisch als we zijn, zoekt de Nederlander uiteraard het oranje tintje in alles. ’s Lands eigen REV’IT! maakte speciaal voor Sufuoglu’s record run een pak. Extra aerodynamisch vorm gegeven en ook zijn onnodige zaken als de kneesliders achterwege gelaten.

Of het lukt, dat weten we de dertigste. Van een van Kenans oefenruns hebben we trouwens al beeld. Alsof 391 kilometer per uur nog niet hard genoeg is, zeg…

Foto’s en video: Kenan Sofuoglu/Kawasaki

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen