vrijdag 19 april 2024

Sportieve tijger vernieuwd

In Nederland loopt de sportieve allroad-neef van de Triumph Speed Triple niet zo super, maar in Engeland vindt ‘ie al jaren gretig aftrek. De Triumph Tiger Sport is nu vernieuwd in een poging het Nederlandse publiek voor zich te winnen, maar of het genoeg is?

Belangrijkste vernieuwing is het blok, dat van de nieuwe generatie Hinckley 1050cc driecilinders is. Dat houdt in meer koppel en een lager verbruik. Verder komt er een slipper clutch, om de bediening vanaf het brede stuur te vergemakkelijken en de controle van het achterwiel te verbeteren. 

Verder doet uitrusting natuurlijk veel, dus de komst van zaken als traction control, ride-by-wire en cruise control zijn welkome toevoegingen. Maar ook de details doen het hem. Denk aan verbeterde voetsteunen met meer grip, een verstelbare ruit en spiegels met meer zicht naar achteren.

O, en uiteraard komt de Triumph Tiger Sport er in een vers kleurenpalet. Hoe klinken Matte Black en Aluminium Silver je?

[justified_image_grid ids=23299,23300,23301,23302,23303,23304,23305,23306]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen