woensdag 17 april 2024

Stoner terug naar Ducati

Foto: 2Snap

Vijf jaar werkte Casey Stoner voor het Repsol Honda-team. In 2011 wist hij zelfs de wereldtitel te pakken op de Honda. Na zijn ‘pensioen’ in 2012 startte de Australiër met zijn werk als testrijder van de MotoGP-fiets van Honda. Een paar keer per jaar was hij op het circuit te vinden met deze motor. In het persbericht van Honda Racing Corporation wordt de tweevoudig wereldkampioen door de hoge baas – Nakamoto – bedankt voor de fijne jaren.

In een soortgelijk persbericht heet Ducati Corse Stoner juist welkom terug. In dienst van Ducati behaalde Stoner in 2007 zijn eerste wereldtitel. Vanaf 1 januari 2016 zal Stoner weer voor de Italianen werken. Als testrijder maar tevens als ‘merkambassadeur’. Die baanomschrijving heeft nieuwbakken collega Troy Bayliss ook. Stoner heeft voor het komende jaar al een aantal zaken op de planning staan. Zo zal hij een aantal MotoGP-testen doen maar ook is hij aanwezig tijdens de World Ducati Week die van 1 tot en met 3 juli wordt georganiseerd op het circuit van Misano. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen