woensdag 24 april 2024

Superbike races vroegtijdig afgebroken

Race 1
Kawasaki-rijder Tom Sykes was de winnaar van de eerste WK Superbike race op de Nurburgring. De race werd de achttiende ronde afgevlagd als gevolg van twee crashes waarbij Jonathan Rea en Leon Camier betrokken waren. Beide rijders verloren de controle over hun motor door een oliespoor, die was achtergelaten door Federico Sandi’s Kawasaki, in bocht negen.
 
Toen er werd afgevlagd lag Marco Melandri aan de leiding na een succesvolle inhaal actie, maar de doorkomst van de afgelopen ronde bepaalde de winnaar. Daardoor was het niet Melandri, maar Sykes die de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Melandri werd tweede en zijn teamgenoot Chaz Davies maakte het podium compleet. 
 
Jonathan Rea and Leon Camier werden beide overgevlogen per helikopter naar het ziekenhuis. Rea hield aan zijn valpartij een gebroken linker dijbeen over, Camier werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht vanwege een blessure aan de bovenkant van zijn nek.
 
Race 2
Chaz Davies mocht na de tweede race weer plaatsnemen op het podium, maar dit maar op de hoogste trede. De BMW-rijder won de race, nadat deze ook met een rode vlag werd beëindigd vanwege een highsider van Matej Smrz die met zijn Yamaha R1 op de baan terecht kwam. Eugene Laverty werd tweede en Marco Melandri moest genoegen nemen met een derde plek. 
 
Tom Sykes en Sylvain Guintoli werden vierde en vijfde, door deze uitslag is Sykes de nieuwe leider in het klassement met een verschil van een punt op Guintoli. 
 
Foto: 2snap.com
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen