dinsdag 23 april 2024

Tegenvallende kwalificatie Nederlanders in WSS

Met een elfde plaats voor Michael van der Mark en de 22e positie voor Kevin Van Leuven viel het resultaat van de kwalificatie voor de beide Nederlanders in de Supersport een beetje tegen. Van Van der Mark was na zijn sterke optredens in Australië en Spanje meer verwacht. Van der Mark: “Met sommige veranderingen aan de motor ga je de verkeerde kant op. Dat is wat ons vandaag is gebeurd. In sector vier verloor ik veel, dan moet je dus iets proberen. De motor stuurt normaal gesproken altijd goed, maar nu had ik last van onderstuur. Ik vertrouw erop dat mijn monteurs vanavond nog wel een oplossing vinden. De verschillen voorin zijn erg klein.” Dat betekent dat met een kleine aanpassing in de goede richting Van der Mark in de race waarschijnlijk toch wel een hoofdrol kan spelen.

Van Leuven had gemikt op een plek bij de eerste twintig. Van Leuven: “Dit is twee plaatsen onder mijn doelstelling. Over mijn tijd ben ik heel tevreden, want vorig jaar reed ik een snelste ronde van 1.42,1 en nu, met dezelfde motor, kwam ik tot 1.40,9. Dat bewijst dat ons pakket goed is. Zelf heb ik ook nog een stapje gezet. Met deze tijd hoef ik me niet te schamen, want ik ben met mijn ONK-fiets slechts 2,5 seconde langzamer dan de snelste. Het snelheidsverschil met de snelsten is wel erg groot. Mijn doel is om dit weekend veel te leren. Maar het hoofddoel voor dit jaar is de Nederlandse titel.” Daarvoor rijdt Van Leuven op 12 mei in Hengelo de eerste wedstrijd.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen