woensdag 17 april 2024

Getest: SPIDI HARD TRACK

Spidi springt met dit allround (en allweather) pak in op het alsmaar uitdijende Adventure-segment. Moet gezegd, het Long Way Round/Down gevoel spat er vanaf, zeker in deze kaki-woestijnkleurstelling. Aan (binnen)zakken geen gebrek. Dat vraagt wat discipline aangaande huissleutels en bankpasjes, maar eenmaal een favoriete zak gevonden is zo’n ruime voorraad aan opbergmogelijkheden toch vooral praktisch. En aan alles is gedacht. Zo zit in de linkerborstzak een waterdichte map (aan een elastiek) voor eventuele wegenkaart en/of papieren. Heb je echt zin in een stevig stukje toeren, is er rekening gehouden met plaatsing van een Hydrobag en bijbehorend ‘rietje’. Niet echt iets van alledag, wel cool. Wel van alle dag, zegmaar voor het hele jaar rond, zijn de verschillende lagen waaruit de Hard Track is opgebouwd. Liefst drie lagen telt het pak. De eerste laag heeft een voeringfunctie, de tweede, ademende ‘H2out’ laag zorgt voor volledige waterdichtheden en de derde (buiten)laag is behandeld met een waterafstotende materie. Zo zit je van Sahara tot Antarctica aardig geramd. Het verwijderen van de verschillende voeringen gaat zonder al te veel problemen.

Het pak is na z’n ontmaagding in de verschillende herfststormen in ieder geval bewezen waterdicht. De pasvorm en afwerking zijn buitengewoon te noemen: mooie leren ‘pads’ en ventilatieopeningen op de belangrijke punten. Ronduit handig is de ‘uitschuifbare’ binnenschacht van de broek die je diep je laarzen in kunt laten zakken. Vreemd genoeg zijn broek en jas niet aan elkaar te ritsen; in plaats daarvan heeft Spidi gekozen voor een constructie waarbij je twee elastieken stelriempjes – tussen de benen door – aan de jas vastklikt. Soort bodystocking, voor de jaren-negentigliefhebbers onder ons. Ietwat apart. Grote voordeel is wel dat de jas niet gaat ‘trekken’ zodra je op de motor gaat zitten. Zowel esthetisch als kwalitatief een prima pak.

Getest door Randy van der Wal
Prijs € 569,90 (jas), € 379,90 (broek)
Info www.hocoparts.com, www.spidi.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen