vrijdag 29 maart 2024

Moto Morini brengt Calibro-cruiser uit

Moto Morini verbreedt zijn horizon met de gloednieuwe Calibro. Dat is een cruiser die is ontworpen voor avontuurlijke motorrijders.

De Calibro heeft een parallelle tweecilinder, die al deel uitmaakt van het Morini-gamma. Deze is herontworpen om soepeler te lopen en makkelijker in het onderhoud te zijn. Dat laatste gebeurt door het gebruik van een aandrijfriem. De voetsteunen zijn verder qua positie aan te passen aan actieve of langere ritten. Het chassis bestaat uit een stevige stalen dubbele wieg, die de aandrijflijn omarmt. De Moto Morini Calibro is ook voorzien van tubeless aluminium velgen van 18 inch vooraan en 16 inch achteraan.

Wintertest: Moto Morini Seiemmezzo SCR

Het zadel is aan de achterkant verwijderbaar en is verfraaid met stiksels. Het zadel bevindt zich op een hoogte van 720 mm boven de grond, wat zowel veiligheid als comfort moet bieden aan rijders van allerlei groottes. De motor beschikt over een analoog instrumentenpaneel, dat is geïntegreerd met een digitaal display.

De Moto Morini Calibro komt in twee smaken op de markt: een versie met vol vermogen en ééntje met een vermogen van 35 kW, geschikt voor het A2-rijbewijs. Beide varianten hebben wel dezelfde motor. De prijzen en beschikbaarheid zijn verder nog niet bekend.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen