vrijdag 19 april 2024

Toekomst GasGas en Ossa zeer onzeker

De toekomst van GasGas hangt aan een zijden draadje, zo meldt AS.com. De Spaanse motorfabrikant heeft uitstel van betaling aangevraagd. Slechts wanneer een andere partij een overname ziet zitten lijkt een failissement afwendbaar.

De schuldenlast van GasGas was al langer bekend, en sindsdien is de fabrikant in gesprek geweest met meerdere partijen, waaronder KTM. Tot een overname heeft dit tot nu toe echter niet geleid. Omdat GasGas en Ossa vorig jaar nog besloten hun krachten te bundelen lijkt ook Ossa te worden meegesleept in het aanstaande drama.

De schuld bedraagt trouwens 40 miljoen euro. GasGas denkt met een investering van 5 miljoen euro het belangrijkste lek te kunnen dichten om de productie gaande te houden en het personeel te blijven betalen. 

Aan de schuldenlast zit trouwens ook een klein Nederlands tintje, want met 2,8 miljoen euro is ING een van de kleinere schuldeisers.

Foto: Emma Balt

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen