zaterdag 20 april 2024

Top 10 voor RAC Racing Team

De zesde ronde van het IDM Superbike kampioenschap vond plaats op de Schleizer Dreieck in het weekend van 5-7 augustus. RAC Racing coureur Ghisbert van Ginhoven eindigde de eerste race op zondag op een keurige 5e plek, maar kreeg vervolgens te maken met een defect aan zijn motor. Teamgenoot Barry Veneman kwam juist tijdens de eerste race vroegtijdig de pitbox inrijden en finishte de tweede race in Schleiz op de 10e plek.

Van Ginhoven liet op vrijdag een sterke vrije training zien en sloot deze ondanks een kleine crash, als één van de snelste rijders af. Onder wisselvallende weersomstandigheden werden op zaterdag de kwalificatietrainingen verreden, waarbij Van Ginhoven niet verder kwam dan een 15e plek. Op zondag toonde de RAC Racing coureur zijn potentieel door zijn BMW S1000RR in de eerste race knap naar voren te rijden en als vijfde te finishen. De tweede race verliep minder succesvol omdat het schakelpedaal van de coureur uit Leidschendam afbrak en Van Ginhoven daarom terug moest keren naar de pitbox. Meer dan een 19e plek zat er vervolgens niet meer in.

Veneman kwalificeerde zich tijdens de trainingen op zaterdag op een negende plek op de startgrid, maar de races op zondag verliepen voor de RAC Racing coureur niet naar wens. Veneman had vooral te maken met een gebrek aan grip. Hierdoor moest de BMW coureur de eerste race vroegtijdig beëindigen en lukte het Veneman niet om tijdens de tweede race de kopgroep te blijven volgen. Veneman finishte als tiende.

Ghisbert van Ginhoven, RAC Racing coureur:
“Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van Anouk Weijers. Anouk ging al 6 jaar mee met de activiteiten van Stichting Racen Tegen Kanker en was bij veel races aanwezig. Anouk is op donderdag 4 augustus op 11-jarige leeftijd overleden. Wat betreft het afgelopen weekend ging het op de eerste dag heel erg goed. Ik reed gemakkelijk over de baan en de motor voelde goed aan. Op zaterdag lukte het gewoon niet. Ik wilde te graag, te snel rijden en dat werkte juist averechts. Daarom moest ik op zondag vanaf de 15e plek starten. Na een goede warm-up reed ik op zondag ook een hele goede eerste race op een half natte, half droge baan. Deze omstandigheden liggen mij wel! Ook mijn starts gingen dit weekend best goed. Alhoewel de baan glad was, kon ik rustig naar voren rijden en was ik dik tevreden met de behaalde 5e plek. Helaas brak tijdens de tweede race mijn schakelpedaal al na 3 ronden af. Nadat ik was binnengekomen, ben ik wel weer doorgereden, maar voor de punten hoefde ik niet meer te strijden. Uiteindelijk werd ik 19e.”

Barry Veneman, RAC Racing coureur:
“Ik begon met een goed gevoel aan dit raceweekend. We hebben getest op het circuit in Zolder en die test is positief verlopen. Helaas was het geluk het afgelopen raceweekend niet aan onze zijde. De weersomstandigheden waren wisselend en we begonnen de eerste race met regenbanden op een natte baan. Door een valpartij kregen we al na 2 ronden te maken met een rode vlag situatie. Omdat mijn motor toch niet goed aanvoelde, hebben we er toen intermediate banden ingezet, maar helaas moest ik al gauw opgeven door een bandenprobleem. In de tweede manche kon ik de eerste twaalf ronden de kopgroep goed volgen, maar ik moest ze in de laatste ronden laten gaan omdat de banden het niet volhielden. Dat was jammer. Schleiz is een leuk circuit, er hangt een goede sfeer en er zijn veel fans. Ghisbert heeft hier ook goed gereden. Maar de top van het IDM is veel breder geworden, waardoor het lastiger is dan vorig jaar om voorin het veld te rijden. Hopelijk hebben we de komende race wat meer geluk en kunnen we meestrijden om de topposities in deze sterke competitie.”