vrijdag 29 maart 2024

UPDATE Marquez ontwricht schouder

Gisteren pakte de Spanjaard met een fenomenale tijd de pole positie, vandaag was Marquez weer de snelste op de baan met een tijd van 2 minuut en 2,531 seconden. Jorge Lorenzo reed met zijn Yamaha M1 naar een tweede tijd in de Warm-Up, vanaf deze plaats zal hij vandaag ook vertrekken tijdens de race. Ducati rijder Nicky Hayden zette deze ochtend een derde tijd op de klok. Veel rijders werden slachtoffer van de koude ochtend in Engeland en gingen onderuit door koude banden. 
 
Yonny Hernandez was de eerste die onderuit ging, dit was zijn derde crash van het weekend. Michele Pirro was de volgende en was de eerste van drie rijders die onderuit ging bij de Vale bocht. De tweede coureur die daar onderuit ging was Monster Yamaha Tech3’s Cal Crutchlow, net voordat Marquez de controle over zijn motor verloor. De Honda van Marquez kwam in botsing met de Yamaha van Crutchlow, maar gelukkig konden de marshals en Crutchlow zich op tijd uit de voeten maken. Hayden had aan het einde van de sessie nog een lowsider.
 
Marquez hield aan de crash een ontwrichte schouder over, die terug werd gezet in het medisch centrum. Als de coureur mee doet aan de race van vanmiddag, dan zal hij veel pijn hebben aan zijn schouder. 
 
UPDATE
Marquez staat op de grid en zal proberen het beste ervan te maken tijdens de race.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen