vrijdag 29 maart 2024

Van der Mark blijft bij Ten Kate Junior

Michael van der Mark rijdt ook komend seizoen in de kleuren van het Ten Kate Junior Team. De Nederlander zal, net als in 2011, strijden in het Europees Kampioenschap Superstock 600 (STK600) op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR. Afgelopen jaar won Van der Mark als viertakt debutant vier van de tien STK600-races en kwam slechts dertien punten te kort voor de titel.

Michael van der Mark: “Ik ben zeer gelukkig met de contractverlening. Afgelopen jaar verliep fantastisch met vier overwinningen en een derde plaats in het eindklassement. Natuurlijk, het zal niet gemakkelijk zijn om deze resultaten te verbeteren maar ik ben vol vertrouwen want er staat een geweldig goed team achter mij. Bovendien ken ik nu alle circuits en dat is een groot voordeel. Heel veel dank voor de steun van iedereen, hopelijk wordt het wederom een super seizoen. Ik zal in ieder geval alles geven.”

Ferry Schoenmakers (teambaas Ten Kate Junior Team): “Het was een gemakkelijke keuze om het contract van Michael van der Mark te verlengen. Afgelopen jaar heeft hij laten zien wat hij kan. Daarnaast heeft Van der Mark nu veel meer viertakt ervaring en kent hij alle circuits. Ik ben dan ook blij dat dit Nederlands talent bij ons blijft. Het is zeer gemakkelijk om met hem samen te werken, hij gaat er altijd vol voor en hij past perfect in het team. Ik weet daarom zeker dat het samen met Bastien Chesaux een prachtig jaar gaat worden.”

Van der Mark en zijn nieuwe teamgenoot Chesaux zullen in maart voor het eerst dit jaar in actie komen tijdens een tweedaagse test. Binnenkort presenteert het Ten Kate Junior Team de Superstock 1000 FIM Cup rijder.

Foto: Pers Racing

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen