donderdag 18 april 2024

Van der Mark tweede op Magny-Cours

Michael van der Mark is zaterdag tweede geworden in de eerste race op het circuit van Magny-Cours. Op een opdrogende baan koos Van der Mark tijdens de race om verder te gaan op slicks. Dat bleek een gouden zet, want VDM bleek hiermee een stuk sneller dan de concurrentie. Van der Mark eindigde voor Tom Sykes. Chaz Davies ging er met de winst vandoor. Dit had Van der Mark te zeggen over zijn tweede plaats:

“Ik heb geen goed gevoel bij intermediates, dus daarom koos ik voor een regenband. Ik had een goede start en daarna een mooi gevecht in de kopgroep. Vervolgens had ik moeite om bij te blijven, dat was wel frustrerend. Ik ben naar binnen gekomen om te wisselen voor slicks. Daarna werd de baan steeds beter, ronde voor ronde. Ik denk dat ik op een goed moment heb gewisseld. Dit podium is heel belangrijk voor de vierde plaats in het kampioenschap. Op de vraag of hij Magic Michael wordt genoemd vanwege bijvoorbeeld zijn indrukwekkende inhaalacties buitenom, antwoordde hij: “Ik had gewoon haast! Ik wilde dit podium heel erg!”

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen