donderdag 28 maart 2024

‘Vijfde van wegen Engeland en Wales binnen vijf jaar onbruikbaar’

Uit een onderzoek van de Asphalt Industry Alliance (AIA) – de vereniging van asfalt producenten in Groot-Britannië – zou 20 procent van de wegen in Engeland en Wales binnen vijf jaar in zo’n abominabele staat verkeren dat ze onbruikbaar zijn voor normale auto’s, laat staan motorfietsen.

Dus trekt de vereniging aan de bel. Niet gek misschien dat juist zij dit doen, want als de lokale overheden onderhoud gaan laten doen aan ruim 24.000 mijl (38.624 km en een beetje) aan wegen is dat natuurlijk goed nieuws voor de asfaltindustrie! Reparaties aan gaten, scheuren en hobbels zijn volgens de organisatie echter wel hard nodig omdat er anders een einde komt aan veilig gebruik van het wegdek. Er schijnt zelfs al een toename te zijn in ongelukken die door gaten worden veroorzaakt. En wij altijd maar grappen dat het in België slecht gesteld is met het wegennet..

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen