vrijdag 29 maart 2024

Vinales wint 125cc-race

De Spanjaard Maverick Vinales heeft zaterdag de TT-race in de 125cc gewonnen. De rijder uit het raceteam van Paris Hilton was de snelste in een race die na 14 van de 22 ronden werd afgevlagd wegens de regen.

De Spanjaard Luis Salom uit het raceteam van de Nederlander Roelof Waninge reed naar de tweede plaats en dat was zijn beste klassering ooit. Het podium kleurde volledig Spaans met de derde plaats voor Sergio Gadea.

De race verliep dramatisch voor Jasper Iwema. De Nederlandse troef begon goed en rukte in de eerste tien ronden op van de 32e naar de 16e plaats. Een schuiver maakte een einde aan zijn race. De Spanjaard Adrian Martin reed vol tegen de Aprilia van de 20-jarige Drent aan. Iwema krabbelde wel op en reed op grote achterstand nog een aantal ronden door. Een tweede uitglijder betekende het definitieve einde.

Bryan Schouten eindigde als beste Nederlander op de 22e positie, ruim 46 seconden achter de winnaar. Thomas van Leeuwen werd na een nacht hard sleutelen 28, één plaats voor Jerry van de Bunt. Ernst Dubbink, die clementie van de racedirectie kreeg en toch mocht starten, werd 32e.