donderdag 18 april 2024

(Voorlopig) voor het laatst racen in Assen

Foto: David Reygondeau / Good-shoot.com

Nee, schrik niet. We hebben het niet over het TT-circuit, maar over de ijsraces op de kunstijsbaan van De Bonte Wever. Met het sluiten van de ijsbaan komt een voorlopig eind aan een lange traditie. Na 45 jaar moet Nederland het gaan stellen zonder ijsraces binnen de landsgrenzen. Dit weekend dus de laatste kans om het spektakel nog eens van nabij mee te maken.

Vanavond wordt er geracet om de Roelof Thijs-bokaal. Waarna in het weekend races in het teken staan van de mondiale titel. De GP-ronden 7 (zaterdagavond) en 8 (zondagmiddag) worden verreden. De Russen zijn zo als de laatste jaren weer de snelsten. Onderling zijn ze er echter nog niet uit. Het verschil tussen de eerste vier rijders bedraagt slechts drie punten. Voor Nederland mag René Stellingwerf met een wildcard de kolen uit het vuur gaan halen.

Programma
Vrijdag 11 maart, Roelof Thijs Bokaal 2016
18.35 uur, rijderspresentatie
19.00 uur, races

Zaterdag 12 maart, Grand Prix 7
18.35 uur, rijderspresentatie
19.00 uur, races

Zondag 13 maart, Grand Prix 8
13.35 uur, rijderspresentatie
14.00 uur, races

Tekst: Gert Bos

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen