woensdag 24 april 2024

Weer een spannende APK-dag

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg met de Vaste Commissie voor Infrastructuur en Milieu de inzet van minister Schultz voor de Europese Transportraad op 20 december. Dit nieuws meldt de KNMV. Minister Schultz zal naar verwachting tijdens de Europese Transportraad opnieuw het standpunt verdedigen dat het onnodig en daarom zeer ongewenst is om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. De verschillen tussen lidstaten zijn zo groot dat de landen dit zelf zouden moeten kunnen regelen.

De KNMV publiceerde gisteren deze brief, waaruit blijkt dat onderhandelingen nog volop in beweging zijn en dat die zich nog altijd gunstig voor Nederland ontwikkelen. Hoewel bovenstaand natuurlijk erg positief klinkt, krijgen we pas in mei, juni 2013 duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de APK. Het zal in ieder geval een zware strijd worden want veel lidstaten hebben zelfs al een soort van periodieke keuring.

Hopelijk snel weer nieuws.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen