donderdag 28 maart 2024

Willemsen wederom met Bax aan de start

Komend seizoen gaat Daniël Willemsen, tienvoudig wereldkampioen zijspancross, voor het tweede opeenvolgende seizoen een samenwerking aan met Robbie Bax. Doel, een elfde titel voor Willemsen. Eind vorig jaar werd er op ludieke wijze aandacht gevraagd voor het feit dat de meest succesvolle zijspancrosser ter wereld nog op zoek was naar een goede bakkenist voor 2014. Het ‘nieuws’ dat Gijs Jolink de nieuwe bakkenist van Willemsen zou zijn, werd zelfs door de landelijke media opgepakt. De organisator van de Zwarte Cross had juist echter even daarvoor voor een reportage van MOTOR Magazine gemerkt hoe zwaar het is om het vak bakkenist uit te oefenen. Een wereldkampioenschap rijden als amateur, onmogelijk.
Uiteindelijk werd lokaal talent Hans Tjoink aangetrokken om met Daniël Willemsen de jacht op wereldtitel nummer elf te openen, maar die samenwerking eindigde al vrij snel. Begin april, tijdens de eerste Grand Prix van het jaar, kwam Robbie Bax weer in de bak te staan. Het duo Willemsen/Bax stond ook het seizoen ervoor aan de start, echter gingen zij in september 2013 met ruzie uit elkaar. Een half jaar later werd dat bijgelegd en kon het seizoen 2014 samen aangevangen worden. Het einde werd echter wederom niet gehaald, ditmaal echter doordat Willemsen aan een gescheurde kruisband geopereerd moest worden. De zijspancrosser uit Lochem zit nog in het revalidatieproces en de eerste training op de baan staat dan ook gepland voor medio januari. De eerste GP wordt op 6 april verreden in het Zwitserse Frauenfeld. De Nederlandse WK-ronde zijspancross wordt gehouden in Oldebroek, op tweede pinksterdag (maandag 25 mei).

Foto: Guus van Goethem          

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen