zaterdag 20 april 2024

Winst Honda keldert

Honda Motor heeft de winst in zijn boekjaar, dat loopt tot maart, zien kelderen. Dat kwam door de tsunami in Japan, overstromingen in Thailand en een sterke Japanse yen. Dat maakte Honda vrijdag bekend. De winst daalde tot 211,5 miljard yen (zo'n 2 miljard euro). Dat is ruim 60 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dit jaar voorziet Honda desondanks een snel herstel. Het concern mikt op een nettowinst van 470 miljard yen (4,4 miljard euro) en een omzet van 10,3 biljoen yen. Het begin is er in ieder geval al want de ‘geconsolideerde bedrijfsopbrengsten’ voor het fiscale vierde kwartaal (1 januari 2012 tot 31 maart 2012) bedroeg 111,9 miljard yen, ongeveer 2,4 keer groter dan het dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat werd voornamelijk bereikt door goede resultaten bij de motorfietsafdeling.

Bron: Honda en ANP
Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen