donderdag 28 maart 2024

WK Ijsspeedway naar Thialf

45 jaar lang deed het wereldkampioenschap Ijsspeedway ook Assen aan. Maar de huidige Ijsbaan ‘de Bonte Wever’ sluit zijn deuren en dus was Motorclub Assen en Omstreken opzoek naar een nieuwe locatie. Als dat niet lukte zou het dit jaar de laatste keer zijn geweest dat het Ijsspeedway-kampioenschap nog een ronde in Nederland had. Maar daar komt nu verandering in! 

Het net verbouwde Thialf in Heerenveen is bereid het te gaan organiseren. De ijsbaan is dat overeengekomen met Motorclub Assen en Omstreken. Voor het Thialf kwam dit goed uit, want zij wilde haar activiteiten al gaan verbreden. Met ruimte voor 12.500 toeschouwers ziet de organisatie deze baan, die we vooral kennen van de schaatswedstrijden, hierin een goed alternatief.

De baan is net goedgekeurd door de FIM. In 2017 prijkt de Ijsspeedway weer op de Nederlandse kalender, van 31 maart tot 2 april. Ijsspeedway-legende Roelof Thijs reageert verheug op het nieuws. “Ik ben er stil van. Geweldig nieuws voor alle Ijsspeedwayers. Op 31 maart met zijn allen naar Heerenveen. Ik heb de prijs voor de beste rijder al klaar staan.” 

Foto: Stichting Ijsspeedway Assen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen