donderdag 28 maart 2024

World Ducati Week 2016

Om de twee jaar vieren Ducatisti van over de hele wereld hun gezamelijke desmodromische passie en trots voor het unieke en fascinerende merk dat Ducati is. Van 1 tot en met 3 juli zal de “Red party” terugkeren met een negende editie bij het “Marco Simoncelli Misano World Circuit”. WDW2016 roept Ducatisti van over de hele wereld op om samen te komen voor een spectaculair driedaags evenement, waar de vorige editie in 2014 een opkomst van meer dan 65.000 enthousiastelingen omvatte. Bovendien wordt er een grote mijlpaal gevierd tijdens de WDW, namelijk de 90e verjaardag van Ducati.  

 Zoals vanouds, zal het programma gevuld zijn met leuke initiatieven en verrassingen wat leidt tot unieke ervaringen gedreven door passie en emotie. Bij de World Ducati Week 2016 zijn onbetwiste helden zoals de huidige Ducati coureurs van de MotoGP en Superbike van de partij. Maar ook  legendes uit de racewereld die hebben bijgedragen aan de indrukwekkende geschiedenis van de motorfietsenfabrikant uit Bologna. Met een ware desmo-invasie kleurt de internationale community van Ducati-liefhebbers de Adriatische kust in felle kleuren.

Vanaf 23 maart zal de kaartverkoop van start gaan voor de WDW2016 via de website wdw.ducati.com. Verschillende tickets voor motorrijders, rijders met passagier en bezoekers, geldig  voor een enkele dag of voor het gehele evenement, zullen dan beschikbaar zijn. Meer informatie en specifieke prijzen zijn beschikbaar op de website wdw.ducati.com. Met toegang tot de WDW2016 kunt u deelnemen aan alle activiteiten van deze spectaculaire negende editie. Waardoor u zich verzekerd van memorabele ervaringen en de kans om te genieten van alle nieuwe Ducati modellen van 2016. Uiteraard staan de motorfietsen uit Bologna centraal, en kunnen de deelnemers op een unieke manier kennismaken met de nieuwste modellen. Door de “DRE-Sessies”, aangeboden door de Ducati Riding Experience, kunnen deelnemers op het circuit rijden ter verbetering van hun rijstijl, in een veilige omgeving. Als eerste DRE-sessie: Multistrada 1200 Enduro, hoofdrolspeler van de DRE Enduro, de academie met exclusieve off-road cursussen. Deze is gericht op motorrijders die hun off-road rijtechnieken willen perfectioneren en kennis willen maken met de nieuwe Enduro, een veelzijdige globetrotter.

Tijdens de WDW is er ook de kans de verleidelijke nieuwe wereld van de XDiavel te verkennen. De XDiavel die geheel volgens Ducati traditie op een sportieve manier in de cruiser wereld terecht kwam, zal een speciaal toegewijde ruimte hebben in een unieke sfeer. De XDiavel is een motorfiets met ongekende technische verfijning en extreme prestaties, die in combinatie met het design de toon hebben gezet voor deze innovatieve motor. 

De zorgeloze en plezierige wereld van de Ducati Scrambler is natuurlijk een essentieel onderdeel van de negende editie van de World Ducati Week. De “yellow area” zal worden gekenmerkt door zijn feestelijke sfeer, leuke activiteiten en de kenmerkende maxi-containers met de gloednieuwe Scrambler Sixty2 en Scrambler Flat Track Pro. Bovendien is de “Land of Joy” uitgebreid met de innovatieve Flat Track cursus op het “Misano World Circuit”. Onder begeleiding van deskundige instructeurs worden leerzame en spannende cursussen aangeboden op een echt Dirt Track parcours.Naast de vele skateboard en BMX demonstraties, zijn de vijf finalisten van de Scrambler Custom Rumble wedstrijd aanwezig. Een jury zal de uiteindelijke winnaar uitroepen van deze prestigieuze Ducati Scrambler competitie, die de afgelopen twee jaar wereldwijd zijn ontworpen. 

Kampioenen uit het verleden en heden zijn uiteraard ook aanwezig bij de WDW2016, klaar om hun passie te delen met de duizenden enthousiastelingen die massaal afkomen op het “Marco Simoncelli Misano World Circuit”. Ze zullen allen deelnemen aan spectaculaire activiteiten op het circuit en geven fans de mogelijkheid een handtekeningen te ontvangen. De 2016 Ducati MotoGP team coureurs, Andrea Dovizioso en Andrea Iannone, krijgen gezelschap van testrijder Michele Pirro en rijders van andere Ducati teams die deelnemen aan het kampioenschap. Onder andere Danilo Petrucci, Scott Redding, Hector Barbera, Loris Baz, Yonny Hernandez en Eugene Laverty maar ook voormalig wereldkampioen Casey Stoner, de nieuwe testrijder en ambassadeur van de Ducati Desmosedici GP worden hartelijk verwelkomd. Ook bekende Superbike rijders zullen een hoofdrol vertegenwoordigen op de paddock. Met coureurs Chaz Davies en Davide Giugliano van het Aruba.it Racing – Ducati team, evenals kampioenen uit het verleden zoals Troy Bayliss, Carlos Checa en meer. Zij komen allen samen in Misano om de 90e verjaardag van Ducati te vieren en bij te dragen aan de sensationele sfeer die zal heersen.

De enorme desmodromische passie van WDW2016 wordt op de Social Media netwerken vertegenwoordigd met de #forzaducati en #worldducatiweek hashtags.

 Dit is pas het begin. Alle informatie over andere verrassingen, nieuws, initiatieven en onmisbare ervaringen van de fantastische negende editie volgt snel. De voortgang van het driedaagse evenement in Misano en alle andere informatie zal beschikbaar zijn op wdw.ducati.com.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen