Custom: Wrench Kings Vanguard V7

In het hoofdkwartier van Vanguard in Lijnden werd gisteravond de Vanguard V7 gepresenteerd. Het Nederlandse jeansmerk presenteerde de motor als een ode aan Moto Guzzi en dan vooral aan de jarige Moto Guzzi V7, waarvan de V7 Anniversary Jeans de naam leent.

De Bilthovense bouwers van Wrench Kings werden de Guzzi V7 toevertrouwd en hebben dan vertrouwen alles behalve geschaad, want de Vanguard V7 heeft precies de juiste stijl om aan te sluiten bij het spijkerbroekenmerk. Met name de onorthodox gelakte tank knalt eruit. Simpel blauw, vergelijkbaar met het blauwe plaatje op de kontzak van de V7 Rider Jeans, was niet genoeg en ruw schuurpapier kwam eraan te pas. Resultaat is een rauwe, opgschuurde look; als spijkerstof. Hoe verzin je het?

Verder kreeg de Guzzi een uitlaatdemper onder het kontje, wat de roffel van de in lengterichting geplaatste V-twin ten goede zal komen. Het blauwe thema komt vervolgens overal op de machine terug, met een blauw ruitje, blauw geanodiseerde boutjes en blauw gelakte velgen. Maar bovenal is het zadel heel erg chique, want het leer van bovengenoemde plaatje op de kont is ook gebruikt voor het zadel, tot en met het stikselpatroon aantoe. Speciaal voor de presentatie van de V7 ontwierp pinstriper Martijn Krabman een one-off custom helm met hetzelfde design-thema als de jeans en de motor.

De Vanguard V7 wordt nu ingezet bij een promotietour langs diverse Vanguard-dealers. Daar kunnen klanten de motor in het echt bewonderen en de overeenkomsten met de nieuwe V7 Anniversary Jeans ontdekken. Kijk voor meer informatie over de Road Tour op www.vanguard-clothing.com.

Foto’s: Vanguard

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL