Video: H2R verslaat straaljager

Het Luchtvaart en Technologiefestival is gaande in Istanbul en om dat wat meer aandacht te geven werd er gisteren een bijzondere dragrace georganiseerd op het vliegveld van de stad. Aan de start verschijnen niet de minste kandidaten. Onder meer een Tesla Model S P100DL, Lotus Evora GT430, Aston Martin Vantage, Red Bull F1-auto met aan het stuur Jake Dennis en een Kawasaki H2R met daarop Kenan Sofuo?lu. 

Straalkracht
Maar naast de rappe bolides en 1000cc Kawa met supercharger verschijnen er ook een privé vliegtuig en F-16 straaljager aan de startlijn. Als het startschot wordt gegeven is de Kawasaki gek genoeg niet als eerste van zijn plaats. Dat is de RedBull F1-auto. De Tesla, Kawa en F-16 gaan de eerste paar meters vrijwel gelijk op waarna de straaljager al snel terugvalt en de Kawasaki iets wegtrekt van de Tesla. Zowel de Tesla als de Kawa passeren de F1 waarna de Tesla ineens in lijkt te kakken en de F1 er weer voorbij gaat. Maar naar mate de finishlijn dichterbij komt en de andere voertuigen eindelijk op snelheid komen, wordt het toch nog redelijk spannend. Ex-coureur in het WSS Sofuo?lu weet de meet als eerste te halen, 0.04 seconde voor de RedBull F1-auto die als tweede finisht en ook voor de F-16 die als derde finisht. Zo’n overwinning moet erg mooi staan op je cv!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL