Video: Red Bull 111 Megawatt

In de World Enduro Super Series, waarvan de Red Bull Knock Out op het strand van Scheveningen ook onderdeel is, deden de rijders afgelopen weekend Belchatow aan; een stad 150 kilometer van Warschau waar de grootste kolenmijn van Polen ligt. In die kolenmijn vond afgelopen weekend de Red Bull 111 Megawatt plaats. 

Op de eerste dag probeerden 1000 rijders een plekje in de finale te veroveren. Daarvoor werden zaterdag vier etappes gereden, de beste 500 gingen door naar de finale op zondag. Het parcours op zondag bedroeg ‘slechts’ dertig kilometer. Maar, in onderstaande video zie je hóe zwaar die dertig kilometer zijn.

Vraag je je trouwens af waarom de ‘111’ in de naam van dit evenement zit? Thuisrijder is Taddy Blazusiak, die steevast met 111 rijdt. Hij won al zes keer het WK Super Enduro en is gastheer van de Megawatt. Winnen deed hij gisteren niet, want Wade Young was ‘m te vlug af. Blazusiak werd tweede, Billy Bolt derde. Leider in het kampioenschap, Jonny Walker, viel hard en brak zijn hand…

Hoe zwaar de strijd was? Dat zie je hieronder…

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL