Volgend jaar nieuw Isle of Man TT-videospel

Als je een game zocht om zelf je rondjes te doen over het Isle of Man TT-circuit, dan was je nog steeds aangewezen op de TT Superbikes voor Playstation 2, en aangezien we inmiddels bij de vierde incarnatie van de het Playstation console aangekomen zijn, is het tijd voor wat nieuws.

Dat vond men bij gameontwikkelaarsfirma Bigben Interactive ook en tijdens de TT Press Conference werd nu officieel de aankondiging gedaan van het eerste Isle of Man TT-spel sinds TT Superbikes Real Road Racing in 2005 uitkwam.

Het Franse Bigben Interactive heeft een overeenkomst bereikt met de regering van Man en gaat voor TT Isle Of Man – Ride on the Edge, zoals het spel gaat heten, het hele Snaefell Mountain-course digitaal in kaart brengen. Sterker nog, daar is men al druk mee bezig. 

ÉÉN OP ÉÉN
“De afgelopen jaren hebben wij voor het officiële WRC-games gezorgd dat er voldoende snelheid en spanning in het spel zit, zodat de spelers zich onderdeel van de races voelen. Met het nieuwe Isle of Man TT-spel gaan we het beroemde parcours één op één namaken om dat hiervoor ook te garanderen”, aldus Benoît Clerc van Bigben Interactive.

David Cretney van de Isle of Man toerisme en sport-commissie prijst de samenwerking tussen de lokale regering en Bigben Interactie. “Behalve dat het voor extra inkomsten zorgt, voegt het ook toe aan het snelgroeiende imago van de TT-Races en bereiken we nog meer mensen uit een jongere demografie.”

TT Isle Of Man – Ride on the Edge wordt beschikbaar voor Playstation 4, Xbox One en de PC.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL