EICMA: BMW F850GS Adventure

De logische vervolgstap op de dit jaar geïntroduceerde F850GS is de Adventure-variant. Zo doet BMW dat ook altijd bij de boxer-GS. De nieuwkomer beschikt over de gebruikelijke dikke benzinetank met een inhoud van 23 liter. Dat is acht liter meer dan op de gewone F850GS en volgens BMW goed voor een actieradius van 550 kilometer. Om het avontuurlijke karakter verder te benadrukken heeft de allroad brede enduro voetsteunen, beschermbeugels rondom en een roestvrij stalen bagagerek.

Aangekomen
Alle extra’s brengen het rijklare gewicht op 244 kg, dat is vijftien kilo meer dan de reguliere F850GS. Het hoogteverschil valt dit keer mee. Zoals gebruikelijk heeft de Adventure riante veerwegen (v/a 230/215 mm) en zadelhoogte 875 mm, maar het verschilt slechts millimeters met de gewone versie.  Het kuipruitje is niet alleen in twee standen instelbaar, maar ook een stukje hoger dan de reguliere fiets. Aan het motorblok morrelde BMW niet, dat levert dus nog altijd maximaal 95 pk en 92 Nm.

Foto’s: BMW

[justified_image_grid ids=7564,7565,7566]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Vorig artikel

EICMA: BMW S1000RR

Volgende artikel

EICMA: Honda CB650R

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL