Crowdfunding voor Britse held

Wielrenners en motorrijders leven soms op gespannen voet met elkaar, maar Chris Toon bewijst hoe het ook kan. Al is het resultaat van zijn voorbeeldgedrag dramatisch. De Britse muziekleraar stuurde zijn motorfiets bewust langs een groep wielrenners en raakte daarbij verlamd vanaf zijn middel. De motor van de 32-jaar oude inwoner van Nottingham begon bij het remmen voor een blinde bocht aan de achterkant te kwispelen. Daardoor belandde Toon en de motorfiets aan de verkeerde kant van de weg.

De motorrijder zag er twaalf tegemoetkomende wielrenners en stuurde bewust de berm in. “Ik had niet met mezelf kunnen leven als ik iemand had verwond”, is zijn simpele verklaring voor zijn snelle handelen. Toon knalde de greppel naast de weg in en viel vervolgens tien meter door struiken en rotsen. De jonge Brit vertelt dat hij tijdens de valpartij zijn rug voelde breken. Verder brak hij meer dan dertig botten en liep hij twee doorboorde longen op.

De kille realiteit is dat Chris Toon nooit meer kan lopen. Om hem aan een speciale rolstoel te helpen begonnen zijn vrienden een crowdfundingactie. Het benodigde bedrag bedraagt vijftienduizend pond. Leerlingen helpen met de verkoop van cakes, typische Britse tea parties, concerten en marathons. Wil je ook een steentje bijdragen aan de koop van een rolstoel, kijk dan hier.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL