Ducati Hypermotard 950 19 januari bij officiële Ducati dealers

De Ducati Hypermotard 950 ofwel ‘funbike’ heeft een behoorlijke make-over gekregen: het nieuwe uiterlijk is nog meer ‘hardcore’ supermotard geworden, terwijl de volledig gereviseerde ergonomie het het rijden op deze machine nog leuker moet maken. En dan vergeten we voor het gemak nog even de geavanceerde chassis-configuratie en het elektronica pakket.

Ducati heeft de nieuwe Hypermotard 950 4 kg lichter weten te krijgen dan het vorige model en is uitgerust met een vernieuwde 937 cm³ Testastretta 11°motor met een vermogen van 114 pk, die meer trekkracht combineert met nieuwe elektronica voor een betere controle.

En de elektronica-catalogus lag ook duidelijk open op een bureau in Bologna. De Hypermotard 950 heeft Bosch Cornering ABS met Slide by Brake functie, Ducati Traction Control EVO (DTC EVO), Ducati Wheelie Control (DWC) EVO en Ducati Quick Shift (DQS) EVO (standaard op de 950 SP versie en verkrijgbaar als accessoire op de 950) meegekregen.

En let op, voor de A2-rijders onder ons! De Hypermotard 950 is ook beschikbaar in 35kw uitvoering. Maar ga zelf kijken, hij staat bij de officiële Ducati dealer vanaf zaterdag 19 januari, vanaf 14.690 Euro.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL