Dure benzine na aanvallen op Saudische olie-installaties

De benzine wordt duurder. Houd er alvast rekening mee in de portemonnee; na de aanvallen op olie-installaties in Saudi-Arabië zijn de prijzen voor ruwe olie op de eerste dag met 19 procent gestegen. De verwachting is dat we dat ook rap aan de prijzen aan de pomp gaan merken.

Gauw nog even tanken

Na de aanvallen op de Saudische olie-industrie van afgelopen weekend is het staatsoliebedrijf gedwongen om de productie bijna te halveren; en dat scheelt dan weer vijf procent op de totale wereldproductie.

De licht ontvlambare situatie in het land heeft er overigens voor gezorgd dat de VS weer ouderwets met de vinger naar Iran wijst, terwijl dat land zelf de verantwoordelijkheid doorverwijst naar de Houthi-rebellen in Jemen, die al jaren strijden tegen een coalitie die door Saudi-Arabië word gesponsord. De branden zijn inmiddels onder controle; maar het effect op de benzineprijs zal volgens experts ‘aanzienlijk’ zijn. Gauw nog even de motor voltanken dus vandaag…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL