EICMA 2015: Een welpje van Benelli

Je kunt als jezelf serieus nemend fabrikant anno 2016 blijkbaar niet meer zonder scrambler in je gamma. Benelli doet daarom nu ook gezellig mee, en wel met de Benelli Leoncino.

Leoncino, verwijzend naar de leeuw in Benelli’s logo, betekent welp in het Italiaans. En die omschrijving klopt wel, want met 500cc verdeeld over twee cilinders en een vermogen van 47pk, is het geen brullende en briezende leeuw. Maar het is dan ook een scrambler. Laag gewicht en een breed stuur compenseren dan al gauw. Beide heeft ‘ie, maar om je nog verder over de streep te trekken heeft Benelli kosten nog moeite gespaard. Met name het kosten-deel. Want de Leoncino heeft ledverlichting, prijzig uitziende lichtmetalen draadspaakwielen (17 inch achter, 19 inch voor), remklauwen van Brembo voor en achter, joekels van 320mm waveschijven van Braking en een uitlaatdemper van Arrow. 

De Leoncino-naam is trouwens historisch verantwoord, want er reden vroeger ook al Benelli Leoncino’s rond, toen ze bij Benelli nog keihard lachten om het idee ooit door Chinezen overgekocht te worden. O, let trouwens ook eens goed op de details; die inkeping in de tank en dat leeuwtje op het spatbord.

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL