EICMA: Kymco SuperNEX

‘Kymco? Die maken toch maxiscooters?’ Een statement dat vaak uitgesproken zal worden bij het zien van de SuperNEX, Kymco’s eerste elektrische superbike.

Even slikken hoor. Want wat een machine is die SuperNEX! Heel veel informatie hebben we nog niet. Wat we wel weten is dat de topsnelheid rond de 250 km/u ligt, hij zes versnellingen heeft en enorm veel elektronische hulpsystemen. Launch control, rijmodi en een systeem dat het stuiteren van het achterwiel – bij Marquez-achtige remacties – tegengaat. Verder zit er een quickshifter op, komen de remmen van Brembo en lijkt de vering bij Öhlins weg te komen.

Meest interessante onderdeel is misschien wel het systeem dat Kymco ‘actieve akoestische motor’ noemt. Dit zorgt ervoor dat je bij iedere snelheid een bijbehorend ‘motorgeluid’ hebt. Erg benieuwd hoe dat moet klinken op een anders geruisloze elektrische motorfiets. 

Foto: Kymco

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL