EICMA: Speciale Triumph T120’s

In viering van het zestig jarig bestaan van de Bonneville tweecilinder presenteert Triumph twee heel erg speciale varianten van hun T120. 

Te beginnen met de T120 Ace die, natuurlijk,  verwijst naar het Ace Café in Londen waar de caféracer het levenslicht zag. Mat grijs met een heleboel zwart is hij en aan de zijkant en op de tank zien we het Ace Café-logo. Er worden er maar 1.400 gebouwd die wereldwijd verspreid gaan worden. Maar ieder exemplaar heeft wel zijn eigen certificaat dat getekend is door Ace Café oprichter Mark Wilsmore. Als bewijs dat hij echt is zeg maar.

Diamant
Maar er is ook de T120 Diamond Edition. Die staat in Snowdonia-wit en heel veel chroom voor je klaar. De Triumph-badge, kettingbeschermer en blokcovers. Dacht je dat er van de Ace weinig gemaakt worden dan zul je niet blij worden van dit feitje: de Diamond is gelimiteerd op 900. Ook hier krijg je een certificaat bij, ditmaal ondertekend door CEO Nick Bloor.

Accessoires
Maar wil je nou zo’n Diamond zelf maken dan kun je ook even in het accessoirepakket duiken dat Triumph online heeft staan voor de T120. Dan heb je er misschien wel geen certificaat bij en zul je de tank zelf moeten spuiten, maar de chromen onderdelen zijn al lang beschikbaar.

Foto: Triumph

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL