Elektrische scooter Govecs

De Govecs S1.2 is volop te koop in Nederland. Daarnaast is hij eenvoudig op te laden via de 220V-aansluiting, thuis of op je werk. Het Duitse merk Govecs heeft een serie geavanceerde, elektrische scooters ontwikkeld en is druk bezig met de verdere uitbreiding van het leveringsprogramma.

Bij de ontwikkeling van de S 1.2 kwam er veel kijken. Voor de styling werd een Italiaanse designstudio in de arm genomen. Voor de techniek werd gebruikgemaakt van een Amerikaanse ontwikkeling, die werd gecombineerd met Duitse technologie.

Robert van de Nadort, Managing Director van RRMobility, de importeur in de Benelux van Govecs: “Tot nu toe werden elektrische scooters gebaseerd op bestaande modellen met brandstofmotor. Dat betekent een beperking van de technische mogelijkheden, zoals de aandrijvingsmodule en de gewichtsverdeling. De scooters van Govecs zijn vanaf de tekentafel gebaseerd op elektrische aandrijving. Omdat de elektromotor in het frame vóór het achterwiel is gemonteerd, dat door een getande riem wordt aangedreven, heeft de Govecs niet de nadelen van de traditionele naafmotor. Een tweede voordeel is dat de motor en de accu op het laagst mogelijke punt liggen, waardoor de scooter een goed en stabiel rijgedrag heeft.”

De 25 km/h-versie van de S1.2 heeft een actieradius van 100 km, de 45 km/h-versie heeft reikwijdte van maximaal 60 kilometer.
De S 2.4, die binnenkort in Nederland wordt geïntroduceerd, is uitgerust met een lithium accu en heeft een actieradius van 160 kilometer (25 km/h-versie). Voor de 45 km/u-uitvoering is die afstand nog altijd 100 kilometer.

De Govecs S 1.2 is leverbaar vanaf 3.497 euro. De prijs van de S 2.4 bedraagt 5.497 euro.
Meer informatie vind je op www.rrmobility.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Volgende artikel

Volg ons op Twitter

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Silvya de Jong 10/11/2019 at 22:03

    Goedenavond,

    ik zie hierboven de mooie Govecs scooter staan. Kunt u mij vertellen waar ik een aandrijfriem kan kopen voor de Govecs Go S1.2?

    Antwoord