Gele spoorwegovergangen?

ProRail vindt een proef met de gele spoorwegovergang in Baarn dusdanig geslaagd, dat men gaat kijken of alle overgangen een kleurtje moeten krijgen. De kleur in kwestie: knalgeel.

Zonder overleg met buurtbewoners had ProRail de overgang geschilderd, waarna weggebruikers achteraf gevraagd werd wat ze ervan vonden. Eigenlijk iedereen gaf aan dat ze er niet per se van schrokken maar er wel alerter van werden; ze letten beter op – precies waar ProRail op uit was.

Motorrijders dan?
Wij – weggebruikers van het tweewielig soort – zijn door de bank genomen niet zo’n fan van zaken die op het wegdek aangebracht worden. Denk aan verdrijvingsvlakken en witte lijnen. Die worden immers dondersglad wanneer er een buitje valt.

Om die reden duikt de Motorrijders Actie Groep (MAG) er ook in of de gele verf niet afdoet aan de hoeveelheid grip. Nou zijn rails an sich al ondingen wanneer ze nat zijn en zal de motorrijder daar over het algemeen met extra voorzichtigheid overheen rijden, maar als nu het gehele kruisingsvlak van de spoorwegovergang een geelgekleurde ijsbaan zou worden…

Zowel ProRail als TNO – wat met het idee van de gele overgang kwam – kunnen op aardig wat pittige vragen rekenen.

Foto: ProRail

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL